FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

hrvatski vojnici otputovali u azerbejđan na vojnu vježbu nato-a

ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Odred od 13 vojnika pripadnika Hrvatskekopnene vojske (HKoV), koji čine hrvatski nacionalni kontingent,otputovalo je danas zrakoplovom austrijskih zračnih snaga u Bakuu uAzerbejđanu gdje će do 28. rujna sudjelovati u vojnoj vježbi NATO-a iPartnerstva za mir (PFP) pod nazivom "Cooperative Best Effort 2004".
ZAGREB, 9. rujna 2004. (Hina) - Odred od 13 vojnika pripadnika Hrvatske kopnene vojske (HKoV), koji čine hrvatski nacionalni kontingent, otputovalo je danas zrakoplovom austrijskih zračnih snaga u Bakuu u Azerbejđanu gdje će do 28. rujna sudjelovati u vojnoj vježbi NATO-a i Partnerstva za mir (PFP) pod nazivom "Cooperative Best Effort 2004".

Hrvatski vojnici, pod zapovjedništvom bojnika Zorana Lipošćaka, na toj vježbi bit će sastavni dio multinacionalne bojne koju će činiti pripadnici OS zemalja PFP, te će se zajedno s pripadnicima NATO zemalja obučavati za mirovne operacije.

Naše vojnike, koji prvi sudjeluju u takvoj vježbi, ispratio je jutros i zapovjednik HKOV-a general pukovnik Marijan Mareković.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙