FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCR: Od jučer Dio vojnog poligona Cerovac u funkciji razminiranja

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Na vojnom poligonu Cerovac, usuradnji MORH-a i Centra za testiranje, razvoj i obuku Hrvatskogcentra za razminiranje (HCR), od jučer je u funkciji dio poligonanamijenjen testiranju strojeva za razminiranje, priopćio je danas HCR.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Na vojnom poligonu Cerovac, u suradnji MORH-a i Centra za testiranje, razvoj i obuku Hrvatskog centra za razminiranje (HCR), od jučer je u funkciji dio poligona namijenjen testiranju strojeva za razminiranje, priopćio je danas HCR.

Nakon završetka izgradnje poligona bit će moguće na jednom mjestu obaviti testiranje strojeva, vodiča i pasa za razminiranje, novih tehnologija razminiranja, te provedba svih vrsta obuke za potrebe humanitarnog razminiranja.

Prvo poligonsko testiranje izvršeno je strojem MV-4, koji je proizvela tvrtka DOK-ING, a cilj je bio provjera učinkovitosti dubine razminiranja. Provjera je obavljena na tri trase dužine po 50 metara koje su napravljene od različitih vrsta materijala tako da odgovaraju približnim uvjetima tla na prostorima zagađenim minama u Hrvatskoj.

Oblikovanjem postojećeg poligona Cerovac za dvojnu namjenu, komplementarno zapadnom dvojnom sustavu, omogućit će se edukacija i priprema inžinjerijskih postrojbi HV-a i ostalih regionalnih članica Partnerstva za mir i NATO-a za potrebe mirovnih operacija, prvenstveno za humanitarno razminiranje, priopćio je HCR.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙