FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PLANIRA SE UVOĐENJE JEDINSTVENOG BROJA 112

ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska planira uspostaviti ustrojhitne službe preko jedinstvenog europskog telefonskog broja 112,rokovi za to još nisu određeni, tek će ih trebati odrediti posebnimpravilnikom koji je u izradi, kazala je danas za Hinu glasnogovornicaMinistarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.
ZAGREB, 8. rujna 2004. (Hina) - Hrvatska planira uspostaviti ustroj hitne službe preko jedinstvenog europskog telefonskog broja 112, rokovi za to još nisu određeni, tek će ih trebati odrediti posebnim pravilnikom koji je u izradi, kazala je danas za Hinu glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan.

U Ministarstvu je danas održana prezentacija u okviru projekta pomoći nizozemske vlade, na kojoj su bili predstavnici tog, kao i Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) i Ministarstva zdravstva.

Uspostavljanje jedinstvenog europskog broja za hitne službe 112 definirano je Zakonom o telekomunikacijama koji je usklađen s direktivom Europske unije koja propisuje obvezu uspostavu tog broja, napominju iz Ministarstva.

Pomoćnica ministra za telekomunikacije Tatjana Holjevac kazala je da je 112 jedinstveni troznamenkasti broj koji mora biti rezerviran za hitne službe, a telekomunikacijski operatori taj broj moraju omogućiti dostupnim javnosti kroz besplatni poziv.

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova Žarko Katić je ustvrdio da će procedura i ustroj te službe biti reguliran Zakonom o zaštiti i spašavanju koji je u izradi. Dodao je da će hitne službe biti ustrojene na županijskom nivou i da će najverovatnije biti 20 call centara.

Pozivom na broj 112 hrvatski će građani i turisti moći zatražiti pomoć policije, hitne pomoći, vatrogasaca, Nacionalne središnjice za traganje i spašavanje na moru i gorske službe spašavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙