FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: VOJNICI OSTAJU U IRAKU UNATOČ PRIJETNJAMA

RIM, 24. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Talijanska vlada objavila je uutorak da će njezini vojnici ostati u Iraku unatoč zahtjevimaislamističke skupine da napuste Irak u roku od 48 sati ili stavljajuna kocku život otetog talijanskog novinara.
RIM, 24. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Talijanska vlada objavila je u utorak da će njezini vojnici ostati u Iraku unatoč zahtjevima islamističke skupine da napuste Irak u roku od 48 sati ili stavljaju na kocku život otetog talijanskog novinara.

U priopćenju ureda premijera Silvija Berlusconija stoji da će učiniti sve kako bi oslobodio novinara Enza Baldonija i ističe da će vojnici ostati u zemlji.

"Ostat ćemo vojno i civilno nazočni u okviru odluke Ujedinjenih naroda da se uspostavi sigurnost i javni red", navodi se u priopćenju.

Ono je izdano samo nekoliko minuta nakon što je islamistička skupina objavila da je otela Baldonija i dala Rimu rok od 48 sati za objavu povlačenja svojih snaga iz Iraka ili u suprotnom ugrožava njegov život.

Televizijska postaja al Jazeera prikazala je snimku Baldonija i objavila da je primila priopćenje skupine koja se naziva Iračka islamska vojska.

Talijanska vlada priopćila je da je Baldoni bio u Iraku isključivo kao novinar te da nema apsolutno nikakve veze s vladom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙