FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RIVLIN: MOŽDA SMO PREOSJETLJIVI NA ANTISEMITIZAM

BEČ, 7. rujna 2004. (Hina/dpa) - Izrael je možda prosjetljiv naantisemitizam, rekao je u utorak predsjednik Knesseta (izraelskogparlamenta) Reuven Rivlin za posjeta Beču ali i odmah zatim istaknuokako "ne smijemo nikad zaboraviti".
BEČ, 7. rujna 2004. (Hina/dpa) - Izrael je možda prosjetljiv na antisemitizam, rekao je u utorak predsjednik Knesseta (izraelskog parlamenta) Reuven Rivlin za posjeta Beču ali i odmah zatim istaknuo kako "ne smijemo nikad zaboraviti".

"Zbog traume koja se dogodila ovdje u Europi", Izrael je vrlo osjetljiv. "Možda smo preosjetljivi na sve oblike antisemitizma", rekao je Rivlin na svečanosti kod spomenika žrtvama holokausta na središnjem bečkom trgu Judenplatz

Na izborima u veljači 2000. godine, kada je desničarska Slobodarska stranka (FPOe) ušla u austrijsku vladu, Izrael je strahovao od obnove antisemitizma u Europi, podsjetio je Rivlin na razdoblje kada je Izrael povukao svog povjerenika iz Austrije i obustavio kontakte na razini vlada.

Ali Izrel je zatim shvatio da je Austrija "neutralna", podsjetio je Rivlin izrazivši nadu da će odnosi dviju zemalja biti prijateljski ne samo na razini između vlada i parlamenta, već i između tih dvaju naroda.

(Hina) xrt ysd

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙