FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HDZ NEMA PROTUKANDIDATA KOJI BI NA PREDSJEDNIČKIM IZBORIMA KONKURIRAO STJEPANU MESIĆU

ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Stotinjak dana uoči predsjedničkihizbora u Hrvatskoj sva istraživanja javnog mišljenja pokazuju daaktualni predsjednik Stjepan Mesić nema dostojnog protukandidata,konstatira Radio Slobodna Europa.
ZAGREB, 7. rujna 2004. (Hina) - Stotinjak dana uoči predsjedničkih izbora u Hrvatskoj sva istraživanja javnog mišljenja pokazuju da aktualni predsjednik Stjepan Mesić nema dostojnog protukandidata, konstatira Radio Slobodna Europa.

Najnovije istraživanje agencije "Puls", provedeno na uzorku od dvije i pol tisuće ispitanika, upućuje na zaključak da je Stjepan Mesić siguran pobjednik na predstojećim predsjedničkim izborima, napominje postaja, dodajući da bi, u slučaju da se ne dogodi nešto nepredviđeno, Mesić mogao odnijeti pobjedu već u prvom krugu.

Politički analitičari, ali i obični građani, suglasni su u ocjeni da aktualnog hrvatskog predsjednika ništa neće zaustaviti u osvajanju novog petogodišnjeg mandata, prenosi RFE, navodeći i ocjenu komentatora "Novog lista" Branka Mijića da je Mesićeva nadmoć toliko izrazita da HDZ, kojem je i te kako stalo da na Pantovčaku ima svog čovjeka, najvjerojatnije neće kandidirati nikog iz svojih redova.

"Nažalost, po demokraciji u Hrvatskoj predsjednik Mesić nema pravog protukandidata i ovi izbori su praktički već i sada riješeni", zaključuje Mijić u izjavi za RFE.

Politički analitičar Feral Tribune-a Marinko Čulić smatra da bi Stjepana Mesića mogao ugroziti samo aktualni premijer Ivo Sanader, ali teško je vjerovati da bi Sanader svoju sigurnu premijersku funkciju stavio na kocku u neizvjesnoj utrci s Mesićem, prenosi RFE Čulićevu ocjenu.

I anketa koju je RFE proveo među Osječanima ide u prilog aktualnom hrvatskom predsjedniku, na što upućuje ocjena građana da je Mesić bio dobar predsjednik i da mu valja produljiti mandat, obrazlaže postaja.

Politički analitičari smatraju da odugovlačenje HDZ-a s isticanjem predsjedničkog kandidata ide u prilog Mesiću, prenosi postaja, dodajući da zbunjujuće izjave nekih čelnika poput Vladimira Šeksa da će HDZ proučiti sve opcije "samo uvjerava javnost da HDZ nema odgovora na Mesićev izazov".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙