FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

u dubrovniku festival komorne glazbe "JULIAN RACHLIN I PRIJATELJI"

DUBROVNIK, , 3. rujna 2004. (Hina) - U Dubrovniku će se od 5. do 11.rujna u organizaciji Agencije Agevent održati Festival komorne glazbe"Julian Rachlin i prijatelji".
DUBROVNIK, , 3. rujna 2004. (Hina) - U Dubrovniku će se od 5. do 11. rujna u organizaciji Agencije Agevent održati Festival komorne glazbe "Julian Rachlin i prijatelji".

Tim povodom danas je održana konferencija za novinare na kojoj su violinist Julian Rachlin, čelist Mischa Maisky, violinistica Janine Jansen i promotor Petar Mišo Mihočević predstavili glazbeni program, te druge festivalske događaje.

Festival je zamišljen kao nastavak tradicije komornog muziciranja u Dubrovniku, a za održavanje je odabran rujan jer je ocijenjeno da za kulturne događaje svjetske razine u Dubrovniku ima publike i nakon završetka Dubrovačkih ljetnih igara, rečeno je.

"Ponovno želim Dubrovniku predstaviti darovite mlade glazbenike i tako nastaviti filozofiju tog festivala, a to je kombinirati izvođenje onih koji već dugo dolaze ovamo, i predstavljati nove ljude", kazao je violnist Julian Rachlin.

Sve festivalske izvedbe održat će se u atriju Kneževa dvora, a na njima će sudjelovati 24 umjetnika iz osam zemalja.

Na programu je pet koncerata s djelima najpoznatijih svjetskih skladatelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙