FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IRAČKA VLADA NA NEODREĐENO VRIJEME PRODUŽILA ZABRANU RADA AL-JAZEERI

BAGDAD, 4. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iračka vlada odlučila je u subotuna neodređeno vrijeme produžiti zabranu rada arapskoj televizijial-Jazeeri u Iraku, optuživši je za poticanje nasilja te je, kakojavlja glasnogovornik postaje, policija stavila pečat na vrata njezinaureda u Bagdadu.
BAGDAD, 4. rujna 2004. (Hina/AFP) - Iračka vlada odlučila je u subotu na neodređeno vrijeme produžiti zabranu rada arapskoj televiziji al-Jazeeri u Iraku, optuživši je za poticanje nasilja te je, kako javlja glasnogovornik postaje, policija stavila pečat na vrata njezina ureda u Bagdadu.

Iračke su vlasti 5. kolovoza odlučile zatvoriti ured al-Jazeere na mjesec dana u glavnom gradu Iraka kako bi "zaštitile irački narod".

"Tijekom zatvaranja iračka je vlada očekivala da uprava al-Jazeere odgovori na optužbe uperene protiv nje, ali ništa se nije desilo", rečeno je u subotu iz ureda premijera Iyada Allawija u priopćenju.

"Osim toga, al-Jazeera nije poštivala odluku Nacionalnog vijeća sigurnosti i nastavlja emitirati iz Iraka intervjuirajući osobe u zemlji ne uzimajući u obzir privremenu zabranu", dodaje se u tekstu.

Vlada je stoga "odlučila produžiti zabranu djelovanja u Iraku sve dok uprava postaje ne pošalje službeni odgovor o svojoj politici spram Iraka", kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙