FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

INTERFAX: EKSPLOZIV I ORUŽJE U ŠKOLU UNESENI TIJEKOM LJETA

ZAGREB/BESLAN , 4. rujna 2004. (Hina) - Prema posljednjim podacimaeksploziv i oružje što su ga koristili naoružani teoristi koji suzauzeli rusku školu u Beslanu, uneseni su u zgradu ranije, vjerojatnotijekom ljeta dok su ondje obavljani radovi, izvijestila je u subotuagencija Interfax pozivajući se na izjavu neimenovanog lokalnogpripadnika snaga sigurnosti.
ZAGREB/BESLAN , 4. rujna 2004. (Hina) - Prema posljednjim podacima eksploziv i oružje što su ga koristili naoružani teoristi koji su zauzeli rusku školu u Beslanu, uneseni su u zgradu ranije, vjerojatno tijekom ljeta dok su ondje obavljani radovi, izvijestila je u subotu agencija Interfax pozivajući se na izjavu neimenovanog lokalnog pripadnika snaga sigurnosti.

"Eksploziv, oružje i streljivo doneseni su u školu u ljetu tijekom obnove i skriveni su u građevni materijal", rekao je ruskoj agenciji član posebnih snaga Sjeverne Osetije. On je dodao da su oslobođeni taoci rekli kako su otmičari neposredno nakon početka zarobljavanja talaca otvorili spremište u koje je bilo sakriveno oružje, prenio je AFP.

Dosad je iz ruševina izneseno najmanje 210 tijela. Dužnosnici medicinskih službi dužnosnici nisu mogli dati točan podatak o broju ubijenih, ali pretpostavljaju da ih je više od 250, a većina ih je umrla u zgradi, izvijestio je Reuters.

Prema riječima djevojčice Jane, 15-godišnjakinje koja se uspjela spasiti, na popisu učenika škole u Baslanu bilo je 1.200 djece, no u dvorani ih je, po njezinoj procjeni, bilo manje, izvijestio je AFP.

Dosad nitko nije objavio podatak o tomu koliko je točno djece bilo u dvorani.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u subotu se nakon posjeta Beslanu vratio u Kremlj. U Beslanu je posjetio bolnicu u kojoj su smještene žrtve otmičara te je razgovarao s lokalnim dužnosnicima, među kojima je bio i predsjednik Sjeverne Osetije Aleksander Dzasokov.

Nakon sastanka Putin je rekao kako su "bile razmatrane sve mogućnosti, ali ne i upotreba sile".

Policija je izvijestila da je u akciji poginulo više od deset pripadnika specijalih ruskih vojnih snaga, a 18 ih je zbog ozljeda hospitalizirano.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙