FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GRANICA IZMEĐU SJEVERNE OSETIJE I INGUŠETIJE ZATVORENA KAKO OTMIČARI NE BI POBJEGLI

MOSKVA, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ingušetija je odlučila zatvoritigranicu prema Sjevernoj Osetiji kako bi spriječila pročečenskeotmičare, kojih je većina uspjela izaći iz škole u Beslanu, dapobjegnu iz te ruske kavkaske republike koja graniči s Čečenijom.
MOSKVA, 3. rujna 2004. (Hina/AFP) - Ingušetija je odlučila zatvoriti granicu prema Sjevernoj Osetiji kako bi spriječila pročečenske otmičare, kojih je većina uspjela izaći iz škole u Beslanu, da pobjegnu iz te ruske kavkaske republike koja graniči s Čečenijom.

"Zatvorili smo granicu sa Sjevernom Osetijom oko podneva, kada smo dobili informaciju da su otmičari pobjegli", kazala je Madina Hadijeva, službena predstavnica ingušetijskog ministarstva unutarnjih poslova, telefonski za AFP.

"Odluku smo donijeli kako bismo ih onemogućili da izađu iz Sjeverne Osetije preko Ingušetije", dodala je.

Službeno, granica između dviju ruskih republika u potpunosti je zatvorena, ali su zapravo postavljene dodatne nadzorne točke i ingušetijski policajci "temeljito pretražuju" svako vozilo koje dolazi iz Sjeverne Osetije, navodi službena predstavnica.

Stanje u Beslanu i dalje je nesigurno i čini se da su naoružani pročečenski otmičari (dvadesetak ljudi) uspjeli pobjeći dok su športsku dvoranu u kojoj su bili taoci, zauzimale ruske snage.

Prema izjavi sjevernoosetijskog ministarstva unutrašnjih poslova, "teroristi su se podijelili u tri skupine, a petoro ih je ostalo u zgradi kako bi štitili povlačenje ostalih".

"Najveća skupina pokušava se izvući kroz južni dio Beslana u pravcu grada Vladikavkaza i glavnih prometnica", tvrdi ministarstvo.

Treća skupina koju čine "najviše četiri osobe, među kojima su i žene samoubojice, pokušava izaći ubacujući se među bivše taoce", prema istom izvoru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙