FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

GOTOVAC Odbacila DAMIANIeve tvrdnje

Hrvatska-kazališta-reagiranjaGOTOVAC Odbacila DAMIANIeve tvrdnjeRIJEKA, 26. kolovoza (Hina) - Gotovac jekazala da je ime Talijanske drame istaknuto na plakatu predstave, kojise nalazi na veronskim ulicama, te u programskoj knjižici predstave, ato su, kako je dodala, dokumenti predstave.
RIJEKA, 26. kolovoza (Hina) -

Intendantica riječkoga HNK "Ivana pl. Zajca" Mani Gotovac na današnjoj je konferenciji za novinstvo odbacila tvrdnje bivšega ravnatelja Talijanske drame Aleksandra Sandra Damiania da se nigdje u promidžbenim materijalima za veronski kazališni festival na kojem ta kuća sudjeluje s predstavom "La Vaccaria" ne spominje ime Talijanska drama riječkog HNK u kojoj je počela priprema te predstave.

Gotovac je kazala da je ime Talijanske drame istaknuto na plakatu predstave, koji se nalazi na veronskim ulicama, te u programskoj knjižici predstave, a to su, kako je dodala, dokumenti predstave.

Obrazlažući zbog čega se u službenim materijalima veronskog festivala "Estate teatrale veronese" spominje samo ime riječkog HNK "Ivana pl. Zajca", rekla je da su iz direkcije tog festivala od nje tražili da im priopći najkraću moguću verziju imena kazališta kako se ne bi remetila grafička koncepcija materijala, jer je ime riječke kuće daleko najduže od svih kazališta u programu.

Gotovac je ponovila da je ionako riječ o zajedničkoj predstavi cijelog HNK u ostvarenju koje je Talijanska drama sudjelovala djelomično te da je financirana i talijanskim i hrvatskim novcem. Istaknula je da na svim gostovanjima ta kuća svoje predstave potpisuje s HNK "Ivana pl. Zajca" te da ni za predstave Hrvatske drame ne napominje posebno taj ansambl.

Gotovac je najavila bogat program gostovanja predstava HNK i sudjelovanja na festivalima do ožujka 2005.

Predstava "Filumena Marturano" sudjelovat će na BITEF-u u Beogradu, na "Festival del Mediterraneo" u Piccolo teatro di Milano i Festivalu kazališta istočne Europe u okviru programa Europske kazališne konvencije u novogoričkom SNG-u. Predstavom "Filumena Marturano" HNK će postati prvim hrvatskim kazalištem koje je pozvano na BITEF nakon osamostaljenja hrvatske države.

Predstava "Jazz" pozvana je na ljubljanski festival "ExPonto" u rujnu, a "Zločin i kazna" na festival koji će se održati u četiri nizozemska grada u studenom, a okuplja najbolje istočnoeuropske i srednjoeuropske predstave.

Potvrđena su i gostovanja "Hamleta" u HNK u Zagrebu u rujnu i "La Vaccarie" u ožujku u Piccolo teatro di Milano.

Najavila je održavanje glavne godišnje skupštine Europske kazališne konvencije u Rijeci od 11. do 13. studenoga, na kojoj će sudjelovati 50-ak ravnatelja i producenata europskih kazališnih ustanova.

(Hina) xdsil ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙