FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PIJANA VELŠANKA VOZILA 50 KILOMETARA U SUPROTNOM SMJERU

LONDON, 3. rujna 2004. (Hina/dpa) - Pijana Velšanka, majka dvoje djece,vozila je 50 kilometara u suprotnom smjeru na jednoj od najprometnijihbritanskih autocesta, zapanjena stotinama vozila koja su joj išlaususret i uvjerena da su svi oni u krivu, objavio je u petak dnevnikTimes.
LONDON, 3. rujna 2004. (Hina/dpa) - Pijana Velšanka, majka dvoje djece, vozila je 50 kilometara u suprotnom smjeru na jednoj od najprometnijih britanskih autocesta, zapanjena stotinama vozila koja su joj išla ususret i uvjerena da su svi oni u krivu, objavio je u petak dnevnik Times.

Rebecca Denton (37) tako je postavila novi rekord u dužini vožnje u suprotnom smjeru na britanskim autocestama, koji bi bio i duži da joj nije ponestalo ceste.

Sudac John Diehl zabranio joj je voziti automobil idućih pet godina. "Pravo je čudo da nitko nije poginuo niti bio ozlijeđen", rekao je.

Denton je sudu objasnila kako je iz psihijatrijske bolnice Pontypridd u južnom Walesu "pokupila" prijateljicu Martine Williams, nakon čega su se zapile u Cardiffu i potom odlučile malo otići do mora, u 130 kilometara udaljeni Tenby.

Prvih je 30 kilometara vozila autocestom M4 u pravom smjeru, ali je nakon posjeta benzinskoj crpki izašla na drugoj strani i počela voziti prema zapadu istočnim trakom autoceste. brzinom od 130 kilometara na sat.

Izravni sudar cisterne za naftu s njezinom Toyotom Celicom uspio je izbjeći vozač Mark Thorpe i to jedino tako da udari u zaštitnu ogradu, nakon čega je pozvao policiju, koja ju je stigla tek nakon 30 kilometara, gotovo kod Swansea.

Policajci su u pravom smjeru na autocesti vozili usporedno s Denton i davali joj znakove da zaustavi auto, ali ona ih nije ni pogledala, dok im je njezina prijateljica samo odmahnula rukom.

Uspjeli su je zaustaviti tek kad su ispred nje postavili "stinger" (metalnu traku s čavlima), pa je prelaskom preko njega Denton probušila gume.

Tužitelj Paul Hobson rekao je kako je Denton bila "jako alkoholizirana" i odbila alkotest kad ju je policija zaustavila, pri čemu im je rekla kako je mislila da su se u pogrešnom smjeru vozili svi ostali vozači, a ne ona.

Sudac je odlučio ne slati je u zatvor, ocijenivši da joj treba stručna pomoć.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙