FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČISTAČ U TATE GALERIJI MISLI DA JE MODERNA UMJETNOST SMEĆE

LONDON, 27. kolovoza 2004. (Reuters) - Čistač u londonskoj Tategaleriji moderne umjetnosti bacio je vreću s otpadom koja je bila diojedne umjetničke instalacije jer je mislio da se radi o smeću, pišu upetak britanske novine.
LONDON, 27. kolovoza 2004. (Reuters) - Čistač u londonskoj Tate galeriji moderne umjetnosti bacio je vreću s otpadom koja je bila dio jedne umjetničke instalacije jer je mislio da se radi o smeću, pišu u petak britanske novine.

Prozirna vreća za smeće - ispunjena novinama, kartonima i drugim papirima - činila je dio konceptualne instalacije njemačkog umjetnika Gustava Metzgera pod nazivom "Ponovno stvaranje prvog javnog prikaza autodestruktivne umjetnosti".

Vreća se nalazila uz veću najlonsku foliju poprskanu kiselinom i metalnu sklupturu na stolu, kada ju je čistač pokupio zajedno s ostalim smećem.

Glasnogovornik Tate galerije je rekao da se greška dogodila dan prije otvaranja izložbe u lipnju. Iako je vreća pronađena, bila je oštećena pa ju je Metzger morao zamjeniti s drugom, a glasnogovornik nije želio reći koliko je to galeriju koštalo.

"Sada je noću pokrivena pa ne može biti odnesena", rekao je glasnogovornik za Times.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙