FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pokopan hrvatski slikar Ivan Lacković Croata

ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Na zagrebačkom groblju Mirogoju popodneje pokopan hrvatski slikar svjetskoga ugleda Ivan Lacković Croata.
ZAGREB, 2. rujna 2004. (Hina) - Na zagrebačkom groblju Mirogoju popodne je pokopan hrvatski slikar svjetskoga ugleda Ivan Lacković Croata.

U ime hrvatske Vlade od Lackovića Croate oprostio se ministar kulture Božo Biškupić, istaknuvši kako je kao "umjetnik i domoljub duboko i dragocjeno zadužio kulturu svoje Domovine."

Lacković se iz svoje male Podravine vinuo u vrhove svjetske umjetnosti, rekao je Biškupić i dodao kako je on "Mozart likovne muzikalnosti", koji je svojim djelima branio Domovinu.

Katolički sprovod vodio je pomoćni zagrebački biskup Josip Mrzljak. On je istaknuo kako je Ivan Lacković Croata "vjeru koju je ponio iz svoje Podravine svjedočio u radu i ljubavi prema Domovini."

Uz veliko mnoštvo građana, kulturnih i javnih djelatnika, na posljednji počinak hrvatskoga slikara Ivana Lackovića Croatu, ispratili su predsjednik Vlade Ivo Sanader, predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks i negdašnji Lackovićevi kolege zastupnici u Hrvatskom saboru.

Misa zadušnica za preminuloga hrvatskog slikara Ivana Lackovića Croatu održat će se sutra u 8 sati u župnoj crkvi Svetoga Blaža u Zagrebu.

(Hina) xmk ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙