FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro kazališni djelatnik Marijo Čečuk

ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Pomoćnik ravnatelja Zagrebačkogakazališta lutaka i poznati kazališni djelatnik Marijo Čečuk jučer jeumro nakon kratke i teške bolesti.
ZAGREB, 26. kolovoza 2004. (Hina) - Pomoćnik ravnatelja Zagrebačkoga kazališta lutaka i poznati kazališni djelatnik Marijo Čečuk jučer je umro nakon kratke i teške bolesti.

Rodio se u Omišu 1952., a diplomirao je književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

U Zagrebačkom kazalištu lutaka zaposlio se 1977. i odonda mu ostao vjeran do smrti. Vodio je službu prodaje i promidžbe, organizirao rad na predstavama i gostovanjima. Bio je članom uredništva revije za lutkarstvo "LuKa" i vodstva Hrvatskoga centra Međunarodne udruge kazališta lutaka (UNIMA).

Objavljivao je članke i oglede, napose iz novije povijesti zagrebačkoga lutkarstva, u novinama i stručnim časopisima, dramatizirao prozna djela za djecu. Svojedobno je obavljao dužnost tajnika Festivala klapa u Omišu.

Bio je vrstan kazališni organizator što je osobito pokazao u petgodišnjem beskućništvu ZKL i tijekom obnove matične kuće, koja će uskoro biti otvorena.

Ispraćaj Marija Čečuka bit će 27. kolovoza u 10,20 sati na Mirogoju.

(Hina) pp/xmc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙