FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČASOPIS: MOŽE LI SVEMIRSKI SIGNAL BITI POZIV IZVANZEMALJACA

LONDON, 2. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Neobjašnjivi radijski signal,koji dolazi duboko iz svemira mogao bi - ali samo mogao - biti kontaktizvanzemaljske civilizacije, objavio je u četvrtak časopis NewScientist.
LONDON, 2. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Neobjašnjivi radijski signal, koji dolazi duboko iz svemira mogao bi - ali samo mogao - biti kontakt izvanzemaljske civilizacije, objavio je u četvrtak časopis New Scientist.

Teleskop smješten u Portoriku triput je ulovio signal emitiran iz točke smještene između zviježđa Riba i Ovna.

New Scientist ističe da bi signal mogao biti proizvod prethodno nepoznatog astronomskog fenomena ili čak nusproizvod samoga teleskopa.

Međutim, tajanstveni signal uzbudio je astronome diljem svijeta, pa kada to vide četiri, pet ili šest puta, to za njih postaje doista uzbuđujuće, citira časopis riječi Jocelyn Bell Burnell sa sveučilišta u (britanskom) Bathu.

Signal je emitiran na glavnoj frekvenciji na kojoj vodik apsorbira i emitira energiju, a astronomi drže da je to sredstvo za kojim bi izvanzemaljci najvjerojatnije posegnuli žele li upozoriti na svoju prisutnost.

Potencijalne izvanzemaljske signale lovi SETI@home projecct, koji prosijava golemu količinu podataka što ih prikuplja teleskop.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙