FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UČESTALOST EJAKULACIJE SMANJUJE RAZINU SPERMIJA

NEW YORK, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Što češće muškarac ejakuliratijekom tjedna njegova razina spermija sve je niža i niža, pokazali surezultati najnovijeg medicinskog istraživanja.
NEW YORK, 1. rujna 2004. (Hina/Reuters) - Što češće muškarac ejakulira tijekom tjedna njegova razina spermija sve je niža i niža, pokazali su rezultati najnovijeg medicinskog istraživanja.

No, učestalost ejakulacije samo djelomično objašnjava zašto se količina spremija kod muškarca toliko razlikuje svaki put kada se provjerava.

Otkriće koje je objavljeno u medicinskom časopisu "Fertility and Sterility" (Plodnost i sterilnost) temelji se na ispitivanju 27 zdravih muškaraca koji su mjesečno davali primjerke sjemena i odgovarali na upitnik o učestalosti ejakulacije, trajanju apstinencije te o bolestima. Istraživanje je trajalo 16 mjeseci.

Nije uočena razlika u razini spermija, kretanju ili obliku ovisno o godišnjim dobima, napisali su u svom izvješću autorica istraživanja Elisabeth Carlsen i njezini kolege s Rigshospitaleta u Kopenhagenu. Međutim, uočeno je da su ejakulacije češće u proljetno doba nego zimi.

Primjećeno je i da razina spremija opada ako se tjedno povećava učestalost ejakulacije. U usporedbi s jednom ejakulacijom, razina spermija je s dvije ejakulacije opala za 29 posto, a za 41 posto s tri ejakulacije. Suprotno tome, učestalost ejakulacije nema učinka na kretanje spermija ili na njihovu morfologiju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙