FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TRI ANIMIRANA FILMA IZ HRVATSKE NA TALIJANSKOM FESTIVALU

ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Animirani filmovi "Složenipredosjećaj" autora Duška Gačića, "Kamov" skupine autora i "JA/2"autorice Heidi Kočevar ušli su u izbor Magma filmskog festivala, utalijanskom gradu Acirealeu, koji se održava od 7. do 10. listopadaove godine, izvijestio je Zagreb film.
ZAGREB, 31. kolovoza 2004. (Hina) - Animirani filmovi "Složeni predosjećaj" autora Duška Gačića, "Kamov" skupine autora i "JA/2" autorice Heidi Kočevar ušli su u izbor Magma filmskog festivala, u talijanskom gradu Acirealeu, koji se održava od 7. do 10. listopada ove godine, izvijestio je Zagreb film.

Duško Gačić (1958., Zagreb) diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Samostalni je umjetnik, a profesionalno se bavi ilustracijom, stripom i animacijom. U animiramom filmu debitirao je filmom "Cvrčak" (Filmoteka 16, 1992.), koji je uspješno prikazan u službenom programu 11. svjetskog festivala animiranog filma u Zagrebu 1994.

Animirani film "Složeni predosjećaj" preko opsjednutosti glavnog junaka likovnošću ruskoga slikara Kazimira Maljeviča govori o svijetu u kojem čovjek i okolina gube svoj prirodni lik i značaj te ostaju svedeni tek na ljusku, znak.

Animirani film "Kamov" napravila je skupina autora - Magdalena Lupi, Duško Ivezić, Ana Šerić - pokušavajući predočiti i oživjeti svijet Josipa Polića Kamova, hrvatskog pjesnika s prijelaza iz 19. u 20. stoljeće.

Magdalena Lupi diplomirala je na Akademijo za gledališče, radio, film in televizio u Ljubljani, a u riječkom HNK radi kao dramaturginja. Osnivačica je i umjetnička voditeljica nezavisne kazališne skupine "Trafik" u Rijeci, s kojom je ostvarila nekoliko projekata koji se temelje na pokretu i fizičkom teatru.

Draško Ivezić diplomirao je 2001. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, a bavi se glumom, glazbom, plesom, slikarstvom, grafikom, animacijom i sl.

Ana Šerić je apsolventica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Radila je kao animator na filmu "In Between" autorice Nicole Hewitt i na nekim drugim kratkim filmovima.

Autorica animiranog filma "Ja/2" Heidi Kočevar (1978., Split) završila je studij animacije s filmom "For you" na Surrey Institute of Art and Design u Velikoj Britaniji. Živi u Beču gdje studira likovnu pedagogiju na Sveučilištu za primijenjenu umjetnost.

"Ja/2" je njezin prvi samostalni film i u njemu autorica problematizira želju klauna koji, kao i mnogi od nas, ponekad poželi pobjeći iz svoje kože. ... Ali, kako naglašava autorica, "zar se to može?"

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙