FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NASTAVAK SUKOBA I NASILJA U IRAKU

BAGDAD, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Naoružani napadači ubilisu u utorak pročelnika za obrazovanje gradskih vlasti Kirkuka nasjeveru Iraka, a sukobi i napeto stanje nastavljeni su i u drugimdijelovima zemlje.
BAGDAD, 31. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Naoružani napadači ubili su u utorak pročelnika za obrazovanje gradskih vlasti Kirkuka na sjeveru Iraka, a sukobi i napeto stanje nastavljeni su i u drugim dijelovima zemlje.

Motiv za ubojstvo kirkučkog dužnosnika nije poznat, rekao je zapovjednik policije brigadir Sarhat Qadir, ali je Ismael, etnički Turkmen, često bio metom kritike kurdskog stanovništva jer je u osnovnim i srednjim školama kirkučke regije zapošljavao gotovo isključivo pripadnike svoje nacionalnosti.

Kursko, arapsko i turkmensko stanovništvo se već mjesecima bori za prevlast u administraciji Kirkuka, bogatog naftom na sjeveru Iraka.

U drugom incidentu do kojeg je došlo u utorak ujutro u Kirkuku, napadači su otvorili vatru na policijsku ophodnju i ranili ih, priopćila je policija.

U siromašnom predgrađu Bagdada Sadr Cityju je u noći na utorak više puta odjekivala žestoka pucnjava, iako je radikalni šiitski vođa Moqtada Al Sadr u ponedjeljak pozvao sve svoje pristaše diljem Iraka da polože oružje i prekinu pobunu. U utorak ujutro u Sadr Cityju vladalo je relativno zatišje.

Američki tenkovi odgovorili su u ponedjeljak navečer na topnički napad pokrenut iz Falluje, zapadno od Bagdada, i pritom su "ubili više napadača", izjavio je u utorak glasnogovornik američke vojske.

Na američke tenkove otvorena je vatra iz raketnih bacača i minobacača, dodao je glasnogovornik.

Američka vojska u utorak je službeno potvrdila i da je jedan američki vojnik ubijen a dva su ranjena u eksploziji mine u nedjelju nedaleko od grada Mosula.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙