FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EKSPLOZIJA U MOSULU, SUKOBI U BAGDADU

BAGDAD, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Nekoliko desetakacivila ozlijeđeno je u petak u eksploziji automobila-bombe u sjevernomiračkom gradu Mosulu, objavila je iračka policija.
BAGDAD, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters/dpa) - Nekoliko desetaka civila ozlijeđeno je u petak u eksploziji automobila-bombe u sjevernom iračkom gradu Mosulu, objavila je iračka policija.

Bomba je aktivirana pri prolasku američke ophodnje trgom Yarmuk. Vojnici u napadu nisu ozlijeđeni i trg su odmah napustili, kazali su očevici.

U međuvremenu, u Bagdadu su izbili sukobi. Američka oklopna vozila blokirala su četvrt Haifa Street, zloglasno okupljalište kriminalaca i pobunjenika. Prema izjavama očevidaca, iz četvrti dopire pucnjava i nadvija je dim, a područje sukoba nadlijeću i helikopteri.

Tijekom noći američki vojnici ubili su pak jednog Iračanina u bagdadskoj četvrti Karkh. Iračanin se zatekao u blizini vojnika kada su ih pobunjenici napali raketnim bacačima. Al-Arabiya je javila da muškarac nije sudjelovao u napadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙