FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NA SJEVERU IRAKA NOVI SUKOBI IZMEĐU AMERIČKIH VOJNIKA I POBUNJENIKA

MOSUL, 29. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - U sukobima između američkihvojnika i pobunjenika koji su se u nedjelju ponovo rasplamsali nasjeveru Iraka stradalo je najmanje dvoje ljudi, a više od tridesetcivila ranjeno je, objavila je iračka policija.
MOSUL, 29. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - U sukobima između američkih vojnika i pobunjenika koji su se u nedjelju ponovo rasplamsali na sjeveru Iraka stradalo je najmanje dvoje ljudi, a više od trideset civila ranjeno je, objavila je iračka policija.

Američka vojska objavila je da je u nedjeljnim sukobima u blizini Mosula ubila najmanje dva iračka pobunjenika, ali da među američkim vojnicima nije bilo žrtava.

Prema iračkoj policiji, sukobi su izbili kad su dva odvojena američka konvoja napadnuta u Tal Afaru kod Mosula, nakon čega su američki vojnici otvorili paljbu na napadače. Ranjeni civili uglavnom su žene i djeca koji su stradali od unakrsne vatre.

Nemirno stanje u nedjelju se nastavilo i u bagdadskom pregrađu Sad Cityju, gdje je, prema izvorima iz iračkog ministarstva zdravstva, u sukobima između američkih postrojbi i šiitskih pobunjenika od subote poginulo najmanje 16 Iračana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙