FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREGOVORI O PRISTAJANJU U PORTUGALU PLOVEĆE KLINIKE ZA POBAČAJE

LISABON, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Organizacije zadužene zadolazak nizozemskog broda, ginekološke klinike, u Portugal počele su uponedjeljak pregovore kako bi se omogućilo pristajanje "plovećojklinici za pobačaje" kojoj je u subotu zabranjen ulazak u portugalsketeritorijalne vode.
LISABON, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Organizacije zadužene za dolazak nizozemskog broda, ginekološke klinike, u Portugal počele su u ponedjeljak pregovore kako bi se omogućilo pristajanje "plovećoj klinici za pobačaje" kojoj je u subotu zabranjen ulazak u portugalske teritorijalne vode.

"Na državnoj i međunarodnoj razini kontaktirali smo političke stranke, razne institucije i Europsku komisiju kako bi Portugal odustao od svoje odluke", rekla je Celina Santos iz udruženja Akcija mladosti za mir (AJP).

Portugal je u subotu zabranio tom nizozemskom brodu ulazak u svoje teritorijalne vode, opravdavši tu mjeru potrebom poštivanja zakona.

Dobrovoljni prekid trudnoće dopušten je u Portugalu samo kada je majčin život u opasnosti i u još nekoliko specifičnim slučajevima. U slučaju nepoštivanja tog zakona žena koja je abortirala riskira trogodišnju kaznu zatvora, a osmogodišnju osoba koja je izvela pobačaj.

Brod koji nudi pomoć Portugalkama koje žele pobaciti, bacio je sidro oko 13 milja od Figueira da Foz, luke na sjeveru Portugala, na granici portugalskih teritorijalnih voda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙