FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: NATO UGROZIO BRITANSKE OBAVJEŠTAJCE NA BALKANU

ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - NATO je objavivši na internetstranici s novostima iz bivše Jugoslavije imena četvorice djelatnikabritanske obavještajne službe MI6 koji djeluju na Balkanu ugrozionjihove živote i izazvao bijes u Velikoj Britaniji, piše The DailyTelegraph od nedjelje.
ZAGREB, 30. kolovoza 2004. (Hina) - NATO je objavivši na internet stranici s novostima iz bivše Jugoslavije imena četvorice djelatnika britanske obavještajne službe MI6 koji djeluju na Balkanu ugrozio njihove živote i izazvao bijes u Velikoj Britaniji, piše The Daily Telegraph od nedjelje.

Imena četvorice obavještajaca izvorno je objavio hrvatski tjednik Nacional koji se prodaje u samo 35.000 primjeraka, no u NATO-u su članak preveli i stavili na svoje internet www.nato.int čime su njihova imena obznanjena cijelom svijetu, piše londonski list i navodi kako četvorica čije imena objavljuje NATO navodno rade za britansku tajnu službu MI6 u Bosni i Hercegovini. Njihova su se imena nalazila na internet stranicama od 9. srpnja do petka kada je Daily Telegraph o tome obavijestio nadležne u NATO-u koji su potom uklonili stranicu, stoji u članku. Jedan od četvorice imenovanih navodno je špijun u uredu Donalda Haysa, Amerikanca koji je zamjenik Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH, piše list i napominje kako britanski dužnosnici ocjenjuju da bi za britansku vladu bilo neugodno ako se utvrdi da je Britanija špijunirala ključnog saveznika.

Viši britanski obavještajni časnik potvrdio je da imena koja se pojavljuju na NATO-ovim stranicama izgledaju točna i grešku opisao kao "veliki sigurnosni propust", te dodao da će te ljude trebati povući s Balkana i razmjestiti drugdje, piše list te prenosi izjavu Patricka Mercera iz britanske konzervativne stranke i ministra domovinske sigurnosti konzervativne vlade u sjeni, koji je za list ocijenio: "Uz ovakve prijatelje stvarno ne trebamo neprijatelje".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙