FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BARNIER TURNEJU NASTAVLJA U JORDANU

PARIZ/AMMAN, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Bliskoistočnu turnejuposvećenu oslobađanju dvojice francuskih novinara otetih u Irakufrancuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier nastavit će uutorak u Jordanu, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskihposlova.
PARIZ/AMMAN, 30. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Bliskoistočnu turneju posvećenu oslobađanju dvojice francuskih novinara otetih u Iraku francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier nastavit će u utorak u Jordanu, priopćilo je francusko ministarstvo vanjskih poslova.

Nakon posjeta Egiptu, Barnier će razgovore o dvojici otetih Francuza nastaviti u Ammanu, objavilo je ministarstvo.

U očekivanju njegova posjeta, jordanski ministar vanjskih poslova Marwan Moasher izrazio je u ponedjeljak spremnost Jordana da pomogne u oslobađanju novinara.

Jordanske vlasti uspjele su u srpnju i kolovozu, apelirajući na iračka plemena i sunitske vjerske vođe, osigurati oslobađanje osmero jordanskih talaca.

Barnier se u Egiptu sastao s egipatskim kolegom Ahmedom Gheitom te s generalom Omarom Soleimanom, šefom egipatske obavještajne službe. Razgovarao je i s glavnim tajnikom Arapske lige Amrom Musom te sunitskim čelnikom Yusefom Qardauijem.

Christian Chesnot, honorarni suradnik Radio Francea i Radio France Internationalea (RFI) i Georges Malbrunot, posebni izvjestitelj dnevnika Le Figaro i regionalnog dnevnika Ouest-France te suradnik RTL-a, nestali su u Iraku 20. kolovoza.

Otmičari, Islamska vojska u Iraku, njihovo oslobađanje uvjetuje ukidanjem zabrane nošenja islamskoga rupca u francuskim državnim školama. Ista je skupina prošloga tjedna preuzela odgovornost za ubojstvo talijanskog novinara Enza Baldonija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙