FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ČOBANKOVIĆ: POČINJE ISPLATA ZBOG ŠTETE OD ZASIJANOG GMO SJEMENA KUKURUZA

VINKOVCI, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Ovoga tjedna početi će isplatapoljoprivrednim proizvođačima koji su zbog GMO sjemena ljetos moraliuništiti usjeve kukuruza, najavio je u ponedjeljak na konferenciji zanovinstvo u Vinkovcma ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnoggospodarstva Petar Čobanković.
VINKOVCI, 30. kolovoza 2004. (Hina) - Ovoga tjedna početi će isplata poljoprivrednim proizvođačima koji su zbog GMO sjemena ljetos morali uništiti usjeve kukuruza, najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinstvo u Vinkovcma ministar poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Petar Čobanković.

Naglasio je da je država preuzela na sebe isplatu štete kako poljoprivredne proizvođače ne bi izložila mogućim dugotrajnim sudskim postupcima vezanim uz nadoknadu štete. Država će se namiriti od onoga tko je prouzročio onečišćenje sjemena, dodao je.

Ministar Čobanković također je rekao kako će se uskoro naći na burzi dionice Županjske Sladorane, uz početnu cijenu u iznosu od 250 milijuna kuna. Najavio je i prodaju više od 50 posto dionica u vlasništvu države poduzeća Agrolaguna.

Opovrgnuo je i novinske napise o neprimjenjivanju Protokola 7. od strane EU, rekavši kako se Protokol 7. primjenjuje u cijelosti.

"Iz razloga što Protokol 7. još uvijek nije preveden na svih 25 jezika EU, on se ne primjenjuje od strane EU vezano uz kvote za riblje prerađevine", rekao je Čobanković.

No, dodao je, Hrvatska ima pisani dokument kojim Europska komisija našu državu izvještava da će sva carina koja bude naplaćena za riblje prerađevine, a ulazi u kvotu od 1400 tona, biti vraćena proizvođačima nakon potpisivanja Protokola.

Ministar Čobanković izvijestio je da je završen proces obilježavanja stoke te će tako svaki kupac ubuduće znati podrijetlo mesa koje kupuje.

Najavio je još jaču borbu protiv sivog tržišta na kojem se, kako je rekao, "nalazi previše roba i poljoprivrednih proizvoda".

Ministar poljoprivrede napomenuo je da bi hrvatska Vlada svoju sjednicu u Vukovaru trebala održati krajem rujna, a točan datum znat će se kada bude dovršen prijedlog Zakona o područjima od posebnog državnog interesa, koji bi na sjednici u Vukovaru Vlada trebala prihvatiti.

Konferencija za novinstvo održana je u prostorijama županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko-srijemske županije, a njezin predsjednik Petar Čobanković, najavio je pojačano djelovanje HDZ-a na lokalnoj razini.

O tome su novinarima detaljnije govorili potpredsjednici županijskog HDZ-a i saborski zastupnici Tomislav Čuljak, Petar Mlinarić i Ivica Klem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙