FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIVREMENI PAKISTANSKI PREMIJER PODNIO OSTAVKU

ISLAMABAD, 25. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Pakistanski premijerChaudhry Shujaat priopćio je u srijedu da daje ostavku na tu dužnostkoju je privremeno obnašao tijekom dvaju mjeseci, prepuštajući mjesto,kao što se predviđalo, kandidatu kojeg je imenovao predsjednik PervezMusharaf, bivšem ministru financija Shaukatu Azizu.
ISLAMABAD, 25. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Pakistanski premijer Chaudhry Shujaat priopćio je u srijedu da daje ostavku na tu dužnost koju je privremeno obnašao tijekom dvaju mjeseci, prepuštajući mjesto, kao što se predviđalo, kandidatu kojeg je imenovao predsjednik Pervez Musharaf, bivšem ministru financija Shaukatu Azizu.

"Zahvaljujem se na dužnosti koja mi je bila povjerena kao premijeru", izjavio je Shujaat u Narodnoj skupštini.

Shujaat, vođa predsjedničke stranke Pakistanske muslimanske lige, privremeno je obnašao dužnost predsjednika vlade pošto je koncem lipnja ostavku dao Zafarullah Jamali.

Predsjednik Musharaf je za njegova nasljednika tada imenovao Shaukata Aziza koji je više od pet godina bio ministar financija, ali je ovog prethodno morala potvrditi Savezna skupština, što je uvjet za njegovo imenovanje za premijera.

Shujaat i Aziz su vjerni pristaše predsjednika Musharafa koji je na vlast došao u listopadu 1999., pošto se proglasio predsjednikom u lipnju 2001. U travnju 2002. organizirao je prijeporan referendum kako bi potvrdio svoj mandat do 2007.

Shaukat Aziz je koncem srpnja izbjegao atentat dok je boravio u posjetu pokrajini Attock (50 km zapadno od Islamabada) u predizbornoj utrci. U tom je atentatu ubijeno sedam, a ranjeno je trideset osoba.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙