FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEW YORK: POČEO MIRNI PROSVJEDI PROTIV BUSHA UOČI KONVENCIJE; JOŠ 2,6 MILIJUNA AMERIKANCA NEODLUČNO

NEW YORK, 29. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća prosvjednikapočelo se okupljati u nedjelju u New Yorku kako bi u svečanom i mirnomozračju sudjelovali u prosvjedima protiv predsjednika Busha, okruženiiznimno jakim policijskim snagama.
NEW YORK, 29. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Nekoliko tisuća prosvjednika počelo se okupljati u nedjelju u New Yorku kako bi u svečanom i mirnom ozračju sudjelovali u prosvjedima protiv predsjednika Busha, okruženi iznimno jakim policijskim snagama.

Organizatori očekuju 250.000 ljudi, ali mnoge procjene ne računaju s više od stotinjak tisuća.

Oko 2,6 milijuna birača još se nije odlučilo hoće li na izborima 2. studenog glasovati za republikanca Georgea W. Busha ili za demokrata Johna Kerryja i upravo će oni odlučiti na izborima, prema istraživanju koje je u nedjelju objavio Knight Ridder Newspapers.

Istraživanje, koje je proveo institut Zogby od 11. do 24. kolovoza među 20.904 neodlučna birača, daje Kerryju 50,8 posto glasova, a Bushu 46,7 posto, ali 2,4 posto birača kaže da još nisu sigurni za koga će glasovati. Dopuštena je pogreška oko 4,5 posto.

Oko 3 posto neodlučnih birača kaže da će odluku donijeti nakon republikanske konvencije koja u ponedjeljak počinje u New Yorku, 31,8 posto će odlučiti nakon televizijskih dvoboja između dvojice kandidata, 36,6 posto će odlučiti u zadnjem tjednu predizborne utrke, a 13,5 posto idući na biralište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙