FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat Istre i Kvarnera najavio prosvjed protiv 0,00 promila alkohola

PULA, 26. kolovoza(Hina) - U Puli bi se u nedjelju trebao održati javniprosvjed protiv odredbe o 0,00 promila alkohola u krvi koju je donionovi Zakon o sigurnosti prometa na cestama, najavili su predstavniciSindikata Istre i Kvarnera te pulske udruge Mladi grada, inačeorganizatori tog prosvjeda, na današnjoj konferenciji za novinare uPuli.
PULA, 26. kolovoza(Hina) - U Puli bi se u nedjelju trebao održati javni prosvjed protiv odredbe o 0,00 promila alkohola u krvi koju je donio novi Zakon o sigurnosti prometa na cestama, najavili su predstavnici Sindikata Istre i Kvarnera te pulske udruge Mladi grada, inače organizatori tog prosvjeda, na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Po riječima predsjednika Sindikata Istre i Kvarnera Brune Bulića novi je zakon protuhrvatski, protugospodarski i protukulturni. Dodao je da bi u Hrvatskoj, ako je u drugim sredozemnim državama dopuštena količina alkohola u krvi od 0,08 promila, trebalo vratiti prijašnjih dopuštenih 0,05 promila alkohola u krvi.

"Prosvjedom želimo upozoriti Vladu da povuče tu zakonsku odredbu jer je prestroga. To se uostalom vidjelo i po reakcijama turista u Istri koji su, saznavši za novu odredbu, najavili da dogodine neće ljetovati u nas", ustvrdio je Bulić.

Na nedjeljni prosvjed najavljen u 18,30 sati na parkiralištu pred pulskim "Mercatorom" pozvani su svi vozači motornih vozila, predstavnici političkih stranaka i udruga, a, kako je rekao Bulić, "vozači automobila moraju doći trijezni, a motoristi imati sigurnosnu kacigu". Kolona vozila i motora zatim će, kako je najavljeno, usporeno voziti pulskim ulicama do gradskog kupališta Valkane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙