FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZAVRŠENA LIKOVNA KOLONIJA "ERNESTINOVO 2004"

ERNESTINOVO 2004"ERNESTINOVO,29. kolovoza(Hina) - U Ernestinovu, blizu Osijeka, završilaje danas tradicionalna 31. kiparska kolonija "Ernestinovo 2004", nakojoj je od 21. kolovoza, uz 12 kipara, sudjelovalo i 13 slikara izHrvatske i Mađarske.
ERNESTINOVO,29. kolovoza(Hina) - U Ernestinovu, blizu Osijeka, završila je danas tradicionalna 31. kiparska kolonija "Ernestinovo 2004", na kojoj je od 21. kolovoza, uz 12 kipara, sudjelovalo i 13 slikara iz Hrvatske i Mađarske.

U popratnom programu nastupila su mnoga kulturno-umjetnička društva iz Slavonije i Baranje, održan je susret s kiparom Ivanom Forjanom, a glumac Ljubomir Kerekeš izveo je monodramu "Dimnjačar".

Koloniju je organizirala ernestinovačka Likovna udruga "Petar Smajić", a novčano su je poduprli mnogi sponzori te Ministarstvo kulture, Osječko-baranjska županija i ernestinovačka općina.

Ernestinovačka Galerija "Petar Smajić" imala je prije velikosrpske agresije na Hrvatsku oko 600 umjetnina, a nakon mirne reintegracije hrvatskoga Podunavlja ondje ih je ostalo samo 30-ak.

Po podacima Likovne udruge "Petar Smajić", u Srbiji i Crnoj Gori je oko 40 skulptura koje se pokušavaju vratiti u Ernestinovo u suradnji s Ministarstvom kulture. Za ostalih petstotinjak skultupura pretpostavlja se da su ukradene tijekom višegodišnje srpske okupacije Ernestinova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙