FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA LIKOVNA KOLONIJA "ERNESTINOVO 2004."

ERNESTINOVO, 21. kolovoza 2004. (Hina) - U Ernestinovu je večerasotvorena 31. kiparska kolonija "Ernestinovo 2004.", na kojoj će do 29.kolovoza sudjelovati dvanaest kipara i trinaest slikara iz Hrvatske iMadžarske.
ERNESTINOVO, 21. kolovoza 2004. (Hina) - U Ernestinovu je večeras otvorena 31. kiparska kolonija "Ernestinovo 2004.", na kojoj će do 29. kolovoza sudjelovati dvanaest kipara i trinaest slikara iz Hrvatske i Madžarske.

U popratnom kulturno-umjetničkom programu kolonije nastupit će kulturno-umjetnička društva Slavonije i Baranje, održat će se susret s kiparom Ivanom Forjanom, a glumac Ljubomir Kerekeš izvest će monodramu "Dimnjačar".

Načelnik ernestinovačke općine Matija Grajf je rekao kako se kolonija održala unatoč višegodišnjem životu mještana u progonstvu te da je pridonijela povratku života na ta područja.

Predsjednik Likovne udruge "Petar Smajić", koja je organizator priredbe, kipar Mato Tijardović je istaknuo kako kolonija ove godine ponovno ima međunarodni karakter te da će se tako nastaviti i ubuduće.

Po Tijardovićevim riječima ernestinovačka Galerija "Petar Smajić" prije agresije na Hrvatsku u svom fundusu imala je oko 600 umjetnina, ali je nakon mirne reintegracije Podunavlja sačuvano samo tridesetak.

"Poznato je da se na području Srbije i Crne Gore nalazi oko 40 skulptura, koje se pokušavaju vratiti u suradnji s Ministarstvom kulture RH", rekao je, dodavši kako sadašnji postav Galerije ima oko 120 skulptura.

Koloniju je otvorila članica osječko-baranjskoga Županijskog poglavarstva Jasmina Lovrinčević, a njezino održavanje, osim općine Ernestinovo i sponzora, pomogli su Ministarstvo kulture i Osječko-baranjska županija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙