FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 4,30 SATI

ZAGREB, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijestido 4.30 sati.
ZAGREB, 22. kolovoza 2004. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4.30 sati.

ZAGREB - Zbog nevremena s jakim južnim vjetrom i grmljavinom jučer je bilo više akcija traganja i spašavanja duž jadranske obale. U plićaku blizu središta Korčule sinoć je pronađeno mrtvo tijelo stomatologa J. K. iz Žrnova na Korčuli. Akcija traganja za dvjema osobama u Viškom kanalu, koje su najvjerojatnije pale s jedne jedrilice, do 22 sata nije dala rezultata. Glasnogovornica Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Marina Halužan izjavila je da su spasioci izveli na desetke akcija spašavanja, nakon poziva s brodica i jahti.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Ivo Sanader u povodu smrti Stjepana Spajića uputio je izraze sućuti njegovoj obitelji. "S iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti Stjepana Spajića, vrsnog sportskog djelatnika. Njegovo nesebično djelovanje i ulaganje ostat će zapisano na stranicama sportske povijesti. Stjepan Spajić ostat će zapamćen kao veliki zaljubljenik u sport i veliki čovjek", stoji u Sanaderovu brzojavu sućuti obitelji Spajić. Nogometni djelatnik i predsjednik Nogometnoga kluba Hrvatski dragovoljac Stjepan Spajić iznenada je umro jučer prije podne u Zagrebu.

LIPOVLJANI - U Lipovljanima je održan Festival pjesme i plesova nacionalnih manjina Hrvatske, kojim je obilježena 110. obljetnica doseljenja Ukrajinaca u Lipovljane i okolna naselja. Festival je otvorio izaslanik ministra kulture Ivan Bete, a nakon toga nastupila su kulturno-umjetnička društava ukrajinske, mađarske, češke, slovačke, talijanske i bošnjačke nacionalne manjine. U sklopu festivala otvorena je izložba ukrajinskih i hrvatskih slikara, a za okruglim stolom govorilo se o doseljavanju, ulozi i doprinosu Ukrajinaca u razvoju lipovljanskog kraja.

ERNESTINOVO - Otvorena je 31. kiparska kolonija "Ernestinovo 2004.", na kojoj će do 29. kolovoza sudjelovati dvanaest kipara i trinaest slikara iz Hrvatske i Madžarske. U popratnom kulturno-umjetničkom programu kolonije nastupit će kulturno-umjetnička društva Slavonije i Baranje, održat će se susret s kiparom Ivanom Forjanom, a glumac Ljubomir Kerekeš izvest će monodramu "Dimnjačar". Predsjednik ernestinovačke Likovne udruge "Petar Smajić", koja je organizator priredbe, kipar Mato Tijardović je istaknuo kako kolonija ove godine ponovno ima međunarodni karakter. Koloniju je sinoć otvorila članica osječko-baranjskoga Županijskog poglavarstva Jasmina Lovrinčević, a njezino održavanje, osim općine Ernestinovo i sponzora, pomogli su Ministarstvo kulture i Osječko-baranjska županija.

DUBROVNIK - Na tvrđavi Lovrijenac, u sklopu programa 55. Dubrovačkih ljetnih igara, sinoć je izvedena premijera "Priča o vojaku" Igora Stravinskog i Charlesa Ferdinanda Ramuza. To djelo, koje je praizvedeno 1918., režirala je Dora Ruždjak Podolski, dirigent je Dragan Sremec, scenograf Miljenko Sekulić, a kostimografkinja Barbara Bourek. "Priča o vojaku" je djelo u kojemu se priča, glumi i pleše, a zauzima posebno mjesto u stvaralaštvu Igora Stravinskoga.

ZAGREB - Na području Policijske uprave zagrebačke pronađena su tri mrtva muškarca, od kojih je jedan zasad neidentificiran, potvrdili su sinoć dežurni operativci zagrebačke policije. Leš nepoznatog starijeg muškarca pronađen je jučer ujutro uz južnu obalu Save, u blizini Jadranskog mosta. Oko 11 sati, kod Velike Gorice, oko 800 metara istočno od Domovinskog mosta u izgradnji, pronađeno je mrtvo tijelo hrvatskoga državljanina Filipea M. (1971.) Nakon dvodnevne potrage, policija je oko 14 sati, u blizini otoka Trešnjevka na Jarunskom jezeru, pronašla tijelo Filipa V. (1982). Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu, rečeno je u PU zagrebačkoj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙