FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

JAPAN ĆE DEPORTIRATI BIVŠEG ŠAHOVSKOG ŠAMPIONA BOBBYA FISCHERA

TOKYO, 24. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Japan je odlučiodeportirati bivšeg svjetskog šampiona u šahu Bobbya Fischera, koji jetražen u Sjedinjenim Državama zbog kršenja sankcija nametnutihJugoslaviji, izjavila je u utorak japanska dužnosnica zadužena zaimigracijska pitanja.
TOKYO, 24. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Japan je odlučio deportirati bivšeg svjetskog šampiona u šahu Bobbya Fischera, koji je tražen u Sjedinjenim Državama zbog kršenja sankcija nametnutih Jugoslaviji, izjavila je u utorak japanska dužnosnica zadužena za imigracijska pitanja.

"Nalog za deportaciju izdan je danas", rekla je ona dodavši da je Fischer upoznat s tom odlukom. Ona je izjavila da je uobičajeno da se osoba deportira u svoju domovinu, ali je odbila govoriti o Fischerovom slučaju.

Ekscentrični šahovski majstor izmiče američkim vlastima od 1992. kada je odigrao meč u Jugoslaviji iako su u to vrijeme protiv te zemlje bile na snazi ekonomske sankcije.

Fischer je uhićen prošlog mjeseca u zračnoj luci Narita u Tokyu kada je pokušao otputovati na Filipine s putovnicom za koje su američke vlasti ustvrdile da nije važeća.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙