FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: Otvorena izložba scenskih lutaka iz zbirke moskovskog kazališta "Sergej Obrazcov"

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - "Čuvari lutkarskog blaga svijeta"naziv je izložbe iz fundusa moskovskog Muzeja scenskih lutaka,Državnog akademskog centralnog kazališta lutaka "Sergej Obrazcov",otvorene danas u Galeriji "Lav", na zagrebačkom Gornjem gradu.
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - "Čuvari lutkarskog blaga svijeta" naziv je izložbe iz fundusa moskovskog Muzeja scenskih lutaka, Državnog akademskog centralnog kazališta lutaka "Sergej Obrazcov", otvorene danas u Galeriji "Lav", na zagrebačkom Gornjem gradu.

"Moskovsko kazalište lutaka 'Sergej Obrazcov' jedno je od najomiljenijih kazališta u Rusiji, a sjajna zbirka lutaka koju kazalište posjeduje obuhvaća sve poznate lutkarske tehnike od antike do danas", rekla je, otvarajući izložbu, Gelena Ilijina, ataše za kulturu veleposlanstva Ruske Federacije u Hrvatskoj.

Kustosica muzeja Svetlana Gnutikova naglasila je da moskovska lutkarska zbirka sadrži oko 4.000 lutaka što muzej "Sergeja Obrazcova" čini jedinstevnim u Rusiji i svrstava ga među najveće u svijetu.

Na zagrebačkoj je izložbi prikazano 40-ak lutaka koje su izrađene u Rusiji, a dio njih je poslužio i za lutkarsku predstavu "Princeza na zrnu graška ili Pet noći bez sna", koja je predhodila otvorenju izložbe.

Otvorenju izložbe pomogao je i lutak Petruška, odnosno glumac moskovskog kazališta "Tu i tamo", Anatolij Arhipov, koji ga je "oživio" i koji slovi za najboljeg Petrušku na svijetu.

Izložbu, koja prati 37. PIF-a - Međunarodni festival kazališta lutaka, priredili su Međunarodni centar za usluge u kulturi i "Phenomena" d.o.o., a bit će otvorena do 5. rujna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙