FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NIZ PROPUSTA U SIGURNOSTI UTVRĐENO KONCEM SVIBNJA U ZRAČNOJ LUCI DOMODJEDOVO

MOSKVA, 27. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Službe za nadzor prometautvrdile su koncem svibnja "niz propusta" u sigurnosti zračne lukeDomodjedovo, odakle su poletjeli ruski putnički zrakoplovi koji su sesrušili u utorak navečer , izjavio je u petak ruski ministar prometaIgor Levitin.
MOSKVA, 27. kolovoza 2004. (Hina/AFP) - Službe za nadzor prometa utvrdile su koncem svibnja "niz propusta" u sigurnosti zračne luke Domodjedovo, odakle su poletjeli ruski putnički zrakoplovi koji su se srušili u utorak navečer , izjavio je u petak ruski ministar prometa Igor Levitin.

"Savezna služba za nadzor otkrila je 25. svibnja niz propusta u zračnoj luci što se tiče poštovanja propisa o sigurnosti putnika i prijevozu robe", kazao je Levitin koji je usto i šef istražnog povjerenstva za utvrđivanje razloga dvostruke nesreće, kako navode ruske agencije u Moskvi.

Prema riječima Igora Levitina, "za pitanja u svezi sa sigurnošću više su nadležne zračne luke nego zrakoplovne tvrtke".

Ruske tajne službe izvijestile su u petak, pošto su na Tupoljevu-154 otkrile tragove eksploziva, da je najmanje jedna zrakoplovna nesreća posljedica "terorističkog" atentata. Odgovornost za nesreće preuzela je islamistička skupina koja je priznala da je djelovala kako bi poduprla čečenske pobunjenike.

Zrakoplovna tvrtka Sibir koja je bila vlasnica Tupoljeva-154 koji se srušio kod Rostova na Donu, sa 46 putnika i članova posade, priopćila je da će ubuduće prodavati karte samo uz predočenje putne isprave.

Jedna od putnica u tom zrakoplovu bila je Čečenka, potvrdio je u petak izvor u čečenskom ministarstvu unutarnjih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙