FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MEĐU POGINULIMA U DVJEMA ZRAKOPLOVNIM NESREĆAMA U RUSIJI NEMA HRVATA

ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Među poginulima u dvijemazrakoplovnim nesrećama u Rusiji, prema saznanjima hrvatskogveleposlanstva u Rusiji, nema hrvatskih državljana, objavilo je usrijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.
ZAGREB, 25. kolovoza 2004. (Hina) - Među poginulima u dvijema zrakoplovnim nesrećama u Rusiji, prema saznanjima hrvatskog veleposlanstva u Rusiji, nema hrvatskih državljana, objavilo je u srijedu hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova.

"Prema saznanjima hrvatskog veleposlanstva u Moskvi, među poginulima nije bilo stranih državljana", objavio je MVP.

Zrakoplov Tupoljev-154 s 44 putnika i osam članova posade nestao je s radara kasno sinoć kod Rostova na Donu. Zrakoplov je letio iz Moskve prema ljetovalištu Soči na Crnom moru. Samo nekoliko minuta ranije, oko 150 kilometara od Moskve, srušio se zrakoplov Tupoljev-134 u kojem su bila 34 putnika i osam članova posade.

Nakon pada dvaju putnička zrakoplova, u Moskvi su pojačane mjere sigurnosti, izvijestila je agencija Interfax pozivajući se na izvor moskovske općinske uprave.

U Moskvi su vlasti "pokrenule dvije vrste antiterorističkih mjera: mjere prevencije s nadležnim organima snaga reda i operativne mjere za FSB", ruske specijalne službe, rekao je glasnogovornik moskovske policije Kiril Mazurin, prenosi Inetrfax.

Dva ruska putnička zrakoplova su gotovo istovremeno pala, što navodi na sumnju u terorističku akciju. Dva zrakoplova su krenula iz Moskve, iz iste zračne luke Domodedovo. Jedan je pao oko 23 sata po mjesnom vremenu u području Tule, 180 km južno od Moskve, a drugi gotovo istovremeno u predjelu Rostova na Donu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙