FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EKVATORIJALNA GVINEJA NIJE JOŠ ZATRAŽILA IZRUČENJE MARKA THATCHERA

CAPE TOWN, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Ekvatorijalna Gvinejanije još kontaktirala Južnoafričku Republiku u vezi s mogućimizručenjem Marka Thatchera, sina bivše britanske premijerke MargaretThatcher, osumnjičenog da je upleten u pokušaj državnog udara u tojnaftom bogatoj zemlji, kazali su u petak južnoafrički dužnosnici.
CAPE TOWN, 27. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Ekvatorijalna Gvineja nije još kontaktirala Južnoafričku Republiku u vezi s mogućim izručenjem Marka Thatchera, sina bivše britanske premijerke Margaret Thatcher, osumnjičenog da je upleten u pokušaj državnog udara u toj naftom bogatoj zemlji, kazali su u petak južnoafrički dužnosnici.

Glasnogovornik južnoafričkog ministarstva vanjskih poslova kazao je da Ekvatorijalna Gvineja još nije službeno zatražila Thatcherovo izručenje niti je bilo ikakvih kontakata između dviju vlada u vezi s tim slučajem.

Mark Thatcher (51) uhićen je u srijedu u svojem domu u Cape Townu. Optužen za kršenje Zakona o vojnoj pomoći inozemstvu, koji zabranjuje svako sudjelovanje u plaćeničkim aktivnostima (obuka, novačenje, financiranje) i pušten na slobodu pod sudskom prismotrom. Dužan je do 8. rujna platiti 2 milijuna randa kaucije (246.000 eura) i zabranjeno mu je napuštati Južnoafričku Republiku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙