FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NO JADROPLOVA: PONUDA FIAMA HOLDINGSA ZNATNO ISPOD VRIJEDNOSTI DIONICA

ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Nadzorni odbor Jadroplova objavioje danas kako cijenu od 44 kune po dionici, koliko je liberijskatvrtka Fiama Holdings ponudila za preuzimanje te brodarske tvrtke,smatra "znatno ispod vrijednosti dionice".
ZAGREB, 27. kolovoza 2004. (Hina) - Nadzorni odbor Jadroplova objavio je danas kako cijenu od 44 kune po dionici, koliko je liberijska tvrtka Fiama Holdings ponudila za preuzimanje te brodarske tvrtke, smatra "znatno ispod vrijednosti dionice".

U oglasu objavljenom u današnjem dnevnom tisku stoji i kako Nadzorni odbor Jadroplova ocjenjuje da "ciljevi i namjere Fiama Holdingsa nisu dovoljno konkretizirani".

Ponudu za preuzimanje Fiama Holdings je objavio 20. kolovoza u dnevnom tisku te 27. kolovoza u Narodnim novinama, a odnosi se na sve raspoložive dionice Jadroplova po cijeni od 44 kune po dionici.

Fiama Holdings je liberijska tvrtka grčkog poslovnog čovjeka Villya Panayotidesa, a trenutno ima ukupno 252.785 dionica Jadroplova, što čini 15,45 posto temeljnog kapitala te tvrtke. Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) vlasnik je još 72 posto dionica Jadroplova, a ostatak je dionica u vlasništvu malih dioničara.

U ponudi su iz Fiama Holdingsa objavili kako žele da Jadroplov postane konkurentna kompanija na svjetskom pomorskom tržištu, te da su svjesni da je Jadroplovu žurno potrebna konsolidacija i restrukturiranje, refinanciranjem postojećih financijskih obveza, daljnje ulaganje u razvoj.

Četiri spomenuta koraka, stoji u ponudi, realizirat će se dugoročnom vizijom o Jadroplovu kao modernoj i inovativnoj pomorskoj kompaniji, koja će do maksimuma uposliti postojeće kapacitete te mu omogućiti pristup dodatnim financijskim sredstvima i znanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙