FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brzojav sućuti ministra Biškupića u povodu smrti Zvjezdane Ladike

ZAGREB, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar kulture mr. Božo Biškupić u povodu smrti istaknute kazališne redateljice i dramske pedagoginjeZvjezdane Ladike poslao je danas brzojav sućuti njenoj obitelji.
ZAGREB, 19. kolovoza 2004. (Hina) - Ministar kulture mr. Božo Biškupić u povodu smrti istaknute kazališne redateljice i dramske pedagoginje Zvjezdane Ladike poslao je danas brzojav sućuti njenoj obitelji.

"Sa žaljenjem smo primili vijest da nas je napustila dama, koja je svoj život posvetila kazalištu i podarila mu više od pola stoljeća predanog i kreativnog rada.

Zvjezdana Ladika je bila osobita po mnogočemu, a pamtit ćemo je kao vrsnog dramskog pedagoga i redateljicu koja je svoje iznimno iskustvo nesebično prenosila na mlade naraštaje.

Upustila se u inovativnost dječjeg umjetničkog kazališta, usmjeravala talente, kreirala osobnosti mnogi mladih umjetnika, stvarajući kazališna djela koja će uvijek nositi njezin umjetnički potpis.

Za svoj rad Zvjezdana Ladika nagrađena je najvećom državnom nagradom 'Vladimir Nazor'.

Svi koji su imali čast poznavati je ili s njom dijeliti neprocjenjive životne trenutke, siguran sam kao i ja, osjećaju prazninu zbog velikog gubitka, koja će tek postavljanjem na scenu djela koja su ostala iza nje, ponovno oživjeti ono čime je protkala svoj život - kazalištem za sjećanje.

Još jednom primite izraze najdublje sućuti", navodi se u brzojavu sućuti ministra Biškupića.

Hrvatska kazališna redateljica, pedagoginja i spisateljica, Zvjezdana Ladika, umrla je prekjučer u Zagrebu u 84. godini, a, kako se doznaje u Zagrebačkom kazalištu mladih (ZKM), pokop će biti u petak, 20. kolovoza, na Krematoriju zagrebačkog Mirogoja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙