FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BERLUSCONI UNATOČ PRIJETNJAMA IDE U LIBIJU

RIM, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Talijanski premijer Silvije Berlusconiotputovat će u srijedu, unatoč terorističkim prijetnjama, u posjetlibijskom čelniku Moameru Gadafiju, obznanilo je u utorakpredsjedništvo talijanske vlade.
RIM, 24. kolovoza 2004. (Hina) - Talijanski premijer Silvije Berlusconi otputovat će u srijedu, unatoč terorističkim prijetnjama, u posjet libijskom čelniku Moameru Gadafiju, obznanilo je u utorak predsjedništvo talijanske vlade.

Na internet stranicama pojavila se prijetnja, s potpisom skupine Abu Bakhr el Libi, kako će biti napadnuti svi libijski ministri i Tripoli ako tamo bude primljen talijanski premijer, "čije su ruke", kako se tvrdi, "okrvavljene muslimanskom krvlju u Iraku, Afganistanu i ostalim zemljama" te se prijeti atentatima na sve libijske ministre i odgovorne dužnosnike.

Bez obzira da li su to vjerodostojne prijetnje ili ne, talijanski premijer Berlusconi otputovat će u srijedu u libijski grad Sirte, gdje će se sastati s Gadafijem. Zrakoplov talijanske vlade krenut će u srijedu navečer sa Sardinije i sjetjeti na aerodrom u pustinji, gdje će se talijanski premijer pod šatorom sastati s Gadafijem, nakon čega će se tijekom noći vratiti ponovno na Sardiniju.

Dvojica čelnika će uz ostalo raspravljati o tajnim imigrantima i sprječavanju trgovine ljudima, a talijanski agenti bi trebali podučavati libijske u lovu na organizatore tajne imigracije. Italija je voljna i s patrolnim čamcima, džipovima i radarima pomoći Libiji, ali to je još nemoguće učiniti zbog embarga EU prema toj zemlji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙