FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSIJA: GOTOVO ISTODOBNO JEDAN ZRAKOPLOV PAO, DRUGI NESTAO

MOSKVA, 25. kolovoza 2004. (Hina/Reuters/DPA) - Dva ruska putničkazrakoplova s više od 90 putnika i članova posade nestala su u razmakuod samo nekoliko minuta u utorak navečer, a za jednog je ruskoMinistarstvo za izvanredna stanja potvrdilo da se srušio.
MOSKVA, 25. kolovoza 2004. (Hina/Reuters/DPA) - Dva ruska putnička zrakoplova s više od 90 putnika i članova posade nestala su u razmaku od samo nekoliko minuta u utorak navečer, a za jednog je rusko Ministarstvo za izvanredna stanja potvrdilo da se srušio.

Glasnogovornik ministarstva je izjavio da se zrakoplov Tupoljev 134 s 34 putnika i osam članova posade nešto prije 23 sata po moskovskom vremenu srušio blizu grada Tula, oko 150 kilometara južno od Moskve iz koje je letio za Volgograd. Agencija Itar-Tass prvotno je objavila da se kod Tule srušio Tupoljev 154 sa 54 putnika i osam članova posade.

Očevici tvrde da je zrakoplov prije pada eksplodirao, objavila je agencija Interfax pozivajući se na lokalne vlasti koje su pronašle ostatke zrakoplova kod sela Bučalki. Nema podataka o preživjelima.

Prema izvješću Itar-Tassa, moskovska kontrola zračnog prometa od posade zrakoplova nije zaprimila nikakav signal o mogućim problemima.

Tri minute nakon pada tog zrakoplova zračna kontrola izgubila je u blizini Rostova na Donu kontakt s drugim zrakoplovom, Tupoljevim 154, u kojem je 44 putnika i osam članova posade. i taj je zrakoplov, kao i srušeni kod Tule, poletio iz moskovske zračne luke Domondedovo, a odredište mu je bilo ljetovalište Soči na Crnom Moru.

U svim ruskim zračnim lukama pooštrene su sigurnosne mjere, a predsjednik Vladimir Putin naredio je službi sigurnosti FSB da istraži okolnosti pada i nestanka zrakoplova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙