FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U PUČIŠĆIMA POČELA RADOM RADIONICA IZRADBE I RESTAURACIJE HRVATSKIH NARODNIH NOŠNJI

ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - U organizaciji Hrvatske maticeiseljenika i zagrebačke Posudionice i radionice narodnih nošnji uPučišćima se održava Radionica izrade i restauracije hrvatskihnarodnih nošnji i tradicijskih tekstilnih vještina - Hrvatsko narodnoruho.
ZAGREB, 2. kolovoza 2004. (Hina) - U organizaciji Hrvatske matice iseljenika i zagrebačke Posudionice i radionice narodnih nošnji u Pučišćima se održava Radionica izrade i restauracije hrvatskih narodnih nošnji i tradicijskih tekstilnih vještina - Hrvatsko narodno ruho.

Pedesetak polaznika iz Austrije, Njemačke, BiH, Vojvodine, Hrvatske te SAD –a, sudjelovat će do 14. kolovoza u početnoj i naprednoj radionici. Taj projekt Hrvatske matice iseljenika, koji se održava drugi put, vodi Josip Forijan.

Radionica izrade hrvatskih narodnih nošnji i tradicijskih tekstilnih vještina zamišljena je kao praktična radionica, višednevni tečaj na kojem će polaznici usvajati temeljna znanja o izradi narodnih nošnji, te raznovrsnim načinima njihova ukrašavanja tradicijskim tekstilnim tehnikama.

Namijenjena je kostimografima, umjetničkim voditeljima, garderobijerima i plesačima folklornih ansambala te onima koji se zanimaju za narodne nošnje i tradicijsko tekstilno rukotvorstvo.

(Hina) xpp/ma ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙