FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

STRAW STIŽE U SUDAN

LONDON, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Britanski ministar vanjskihposlova Jack Straw odletio je u ponedjeljak u Sudan kako bi izvršiopritisak na vlasti u Kartumu da ispune UN-ove zahtjeve i prekinusukobe u Darfuru u kojima je poginulo već 50.000 ljudi.
LONDON, 23. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw odletio je u ponedjeljak u Sudan kako bi izvršio pritisak na vlasti u Kartumu da ispune UN-ove zahtjeve i prekinu sukobe u Darfuru u kojima je poginulo već 50.000 ljudi.

Straw je novinarima tijekom leta kazao da je Afričkoj uniji ponudio dodatna sredstva za povećanje snaga koje štite promatrače u regiji, dok je od sudanske vlade zatražio konkretne dokaze da provodi obećanja.

Velika Britanija već je potrošila dva milijuna funti kako bi pomogla Afričkoj uniji da pokrene misiju u Darfuru, a sada nudi dodatnih 750.000 za slanje nigerijskih vojnika i 6.000 paketa s hranom.

Sudan je već posjetilo nekoliko visokih stranih dužnosnika, uključujući američkog državnog tajnika Colina Powella i francuskog ministra vanjskih poslova Michela Barniera.

Straw bi u Sudanu trebao boraviti tri dana. Predviđen je sastanak sa sudanskim predsjednikom Omarom Hassanom al-Bashirom te posjet jednom izbjegličkom kampu u Darfuru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙