FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OI: ITTF PONOVNO TRAŽI NAČIN ZA SMANJENJE DOMINACIJE KINEZA

ATENA, 23. kolovoza (Hina/Reuters) - Međunarodni stolnoteniski savez(ITTF) nastavlja s prijedlozima promjena pravila kako bi spriječioKinu u osvajanju velikog broja medalja u ovom sportu na Olimpijskimigrama.
ATENA, 23. kolovoza (Hina/Reuters) - Međunarodni stolnoteniski savez (ITTF) nastavlja s prijedlozima promjena pravila kako bi spriječio Kinu u osvajanju velikog broja medalja u ovom sportu na Olimpijskim igrama.

Nakon što mjere poduzete nakon Igara u Sydneyu, igranje do 11 umjesto do 21 u setu, povećanje loptice, te nemogućnost da se u finalu sastanu igrači iz iste zemlje, kako bi se smanjila dominacija Kineza, nisu urodile u Ateni, jer su Kinezi osvojili tri od četiri zlata, te šest od 12 ponuđenih medalja, predsjednik ITTF-a Adham Sharara izjavio je kako njegova organizacija namjerava za Igre u Pekingu iz programa izbaciti natjecanje u konkurenciji parova, te umjesto njega uvesti ekipna natjecanja.

"Već smo podnijeli službeni prijedlog Međunarodnom olimpijskom odboru (MOO) u vezi promjena koje želimo napraviti. Odluka hoće li se umjesto natjecanja parova uvesti ekipna natjecanja bit će poznata sljedeće godine, ali uvjeren sam da će MOO pozitivno riješiti naš zahtjev", smatra Sharara.

Sharara kaže da je velika dominacija Kineza, koji su osvojili 11 od mogućih 12 zlata na posljednjim trima igrama nezdrava za stolni tenis, te da sve promjene koje se uvode idu u smjeru modernizacije i veće atraktivnosti stolnog tenisa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙