FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NESTALA DVA MUŠKARCA U MORU KOD VISA

SPLIT, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Nevrijeme koje oko 19 sati zahvatiosplitsko područje izazvalo je više nevolja na moru, od kojih je posvemu sudeći najteža - nestanak dvojice muškaraca u moru kod Visa.
SPLIT, 21. kolovoza 2004. (Hina) - Nevrijeme koje oko 19 sati zahvatio splitsko područje izazvalo je više nevolja na moru, od kojih je po svemu sudeći najteža - nestanak dvojice muškaraca u moru kod Visa.

Načelnik Ureda načelnika PU splitsko-dalmatinske Nino Ćurić izjavio je da je oko 19,39 sati stigla prva dojava da je jedrilica "Maza" kod Visa u teškoćama. Odmah se uputio policijski gliser i pronašao jedrilicu i na njoj hrvatsku državljanku G. B. i njezinu desetogodišnju kćer. U potrazi nisu pronađeni njezin suprug i jedan nepoznati muškarac, koji je bio na jedrilici. Kako je G. B. u šoku, od nje se nisu mogle dobiti nikakve obavijesti. Nakon što je pružena pomoć G. B. i njezinoj kćeri, potraga za dvojicom muškaraca je nastavljena, ali do 22 sata nisu pronađeni.

Više sreće imao je turski državljanin, koji se našao u trenutku nevremena na jedrilici kod otočića Jerolim kod Hvara. Dojava o njegovim teškoćama stigla je oko 19,20 sati i njega je pronašao policijski gliser Zvir te nakon ukazane pomoći u Jelsi utvrđeno je da nije teže ozlijeđen.

Sreću je imao daskaš kojeg je nevrijeme zateklo ispred Bola i nosilo ga prema Jelsi. Nakon dojave u 20,30 sati, isplovio je brod Lučke kapetanije i jedan gliser te su pronašli dasku, ali ne i osobu koja je daskala na moru. Do 22,30 sati tragalo se za daskašem, ali on je doplivao u uvalu Basina, nedaleko Jelse, gdje su ga mještani prihvatili.

(Hina) xmerc ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙