FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LIPOVLJANI:FESTIVAL NACIONALNIH MANJINA

LIPOVLJANI, 21. kolovoza 2004. (Hina) - U Lipovljanima je večerasodržan Festival pjesme i plesova nacionalnih manjina Hrvatske - FESTNAM, kojim je obilježena 110. obljetnica doseljenja Ukrajinaca uLipovljane i okolna naselja. #L#
LIPOVLJANI, 21. kolovoza 2004. (Hina) - U Lipovljanima je večeras održan Festival pjesme i plesova nacionalnih manjina Hrvatske - FEST NAM, kojim je obilježena 110. obljetnica doseljenja Ukrajinaca u Lipovljane i okolna naselja. #L#

Festival je na otvorenoj pozornici stadiona malih sportova otvorio izaslanik ministra kulture Ivan Bete, a nakon toga nastupila su kulturno-umjetnička društava ukrajinske, mađarske, češke, slovačke, talijanske i bošnjačke nacionalne manjine.

Među brojim posjetiteljima bila je nazočna Ana Tertićnaja, prva tajnica ukrajinskog Veleposlanstva u Hrvatskoj te saborski zastupnici Šemso Tanković, Nikola Mac i predstavnik Vladina Ureda za nacionalne manjine Bahrija Sejfić.

U sklopu festivala otvorena je izložba ukrajinskih i hrvatskih slikara, a za okruglim stolom govorilo se o doseljavanju, ulozi i doprinosu Ukrajinaca u razvoju lipovljanskog kraja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙