FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: HRVATSKA U 15,30 SATI

ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti izHrvatske u 15,30 sati
ZAGREB, 17. kolovoza 2004. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz Hrvatske u 15,30 sati

ZAGREB - Hrvatski seljački savez pozvao je danas Vladu da odbije ponudu grupe potencijalnih kupaca 'Belja', upozoravajući da bi davanje 35-godišnje koncesije na poljoprivredno zemljište bilo protuzakonito. Na natječaj za prodaju većinskog paketa dionica 'Belja' javio se samo jedan ponuđač, Osječko 'Žito', koji nudi dokapitalizaciju od 260 milijuna kuna u roku dvije godine i obvezuje se zadržati sve zaposlene godinu dana. HSS upozorava da se, po Zakonu o poljoprivrednom zemljištu, koncesija na poljoprivredno zemljište može dobiti najaviše 30 godina te procjenjuje da bi takvom privatizacijom "seljaci ostali bez zemlje, radnici bez radnih mjesta, a Baranja bez novih ulaganja".

ZAGREB - Zagrebačka gradska tvrtka "Zagrebparking" od ovog je tjedna poskupjela cijene "pauka" pa će trošak vlasnika za nepropisno parkirano vozilo biti 800 kuna umjesto dosadašnjih 400 kuna. Direktor "Zagrebparkinga" Mate Kraljević je izjavio da će se po novom Zakonu o sigurnosti prometa na cestama kazna za nepropisno parkiranje povećati sa 100 na 300 kuna, a troškovi uklanjanja vozila, tj. "pauka", porast će s 300 na 500 kuna. Tako će omjer između kazne za krivo parkiranje i troškova premještaja vozila ostati jednaka, dodao je.

ZAGREB - Na željezničko-cestovnom prijelazu na izlasku iz kolodvora Sesvete na pruzi Zagreb-Tovarnik danas je smrtno stradao muškarac koji je prelazio prugu. Na prijelazu su bili uključeni svjetlosni i zvučni signali. Zbog nesreće željeznički promet je od 12.54 sati tekao samo po sjevernom kolosijeku, pa su vlakovi kasnili pet do deset minuta, dok je vlak na relaciji Zagreb-Beograd koji je sudjelovao u nesreći kasnio je 93 minute, priopćeno je iz Hrvatskih željeznica.

KARLOVAC - Ronioci protuterorističke postrojbe "Lučko" danas su iz Korane nedaleko od središnjega karlovačkog kupališta izvadili više komada neeksplodiranih ubojitih sredstava. Za sat vremena izronili su četiri ručne bombe, protupješačku rasprskavajuću minu i više komada protuzrakoplovnoga streljiva. Glasnogovornik karlovačke Policijske uprave Tomislav Kotić je pozvao građane koji posjeduju ubojita sredstva da ih ne bacaju u rijeke i ne ostavljaju u parkovima i uz ceste, nego da nazovu policiju, koja će ih preuzeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙