FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: U NEKOLIKO POSLJEDNJIH GODINA UTOPILO SE VIŠE OD TISUĆU IMIGRANATA

RIM, 15. kolovoza 2004. (AR/Hina) - U posljednjih nekoliko godina utalijanskom teritorijalnom moru ili u neposrednoj blizini poginulo je1167 osoba u pokušaju dolaska do europske obale, rekao je u nedjeljutalijanski ministar unutarnjih poslova, Giuseppe Pisanu, tijekomkonferencije za novinare u Viminaleu, sjedištu ministarstva, nakontradicionalnog obilaska snaga sigurnosti za "ferragosto".
RIM, 15. kolovoza 2004. (AR/Hina) - U posljednjih nekoliko godina u talijanskom teritorijalnom moru ili u neposrednoj blizini poginulo je 1167 osoba u pokušaju dolaska do europske obale, rekao je u nedjelju talijanski ministar unutarnjih poslova, Giuseppe Pisanu, tijekom konferencije za novinare u Viminaleu, sjedištu ministarstva, nakon tradicionalnog obilaska snaga sigurnosti za "ferragosto".

"Postoji velika zabrinutost zbog tajne imigracije morskim putem koja je zabilježena proteklih dana. Ne toliko zbog dimenzija fenomena, koji je u stalnom opadanju, koliko zbog tragedija koje tajna imigracija nosi sa sobom", rekao je Pisanu.

Italiju zahvaća samo 10% ukupne tajne imigracije, ali prekomorska putovanja izazivaju mnoge tragedije.

"Ne mogu se nabrojiti svi poginuli u moru ili tijekom prelaska pustinje" za dolazak do obale Sredozemlja, rekao je Pisanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙