FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SIRACUSA: TRGOVAČKI BROD SPASIO 75 AFRIČKIH IMIGRANATA

RIM, 8. kolovoza 2004. (AR/Hina) - Trgovački brod "Zuiderdiep" uplovioje u nedjelju ujutro u luku grada Siracuse sa 75 tajnih imigranatakoje je spasio u moru po kontrolom Malte.
RIM, 8. kolovoza 2004. (AR/Hina) - Trgovački brod "Zuiderdiep" uplovio je u nedjelju ujutro u luku grada Siracuse sa 75 tajnih imigranata koje je spasio u moru po kontrolom Malte.

Na putovanju, koje je počelo prije 15 dana, umrlo je više osoba, kazali su imigranti talijanskoj policiji koja ih ispituje u Siracusi. .

"Oko 15 leševa smo bacili u more", rekli su imigranti, a njihove izjave kao i njihov identitet se provjeravaju.

Plovilo od 14 metara, koje se navodno nalazilo u moru već desetak dana, bilo je pred potonućem kada ga je na oko 130 milja jugoistočno od Porto Palo di Capo Passero, zoni pod kontrolom Malte, uočio trgovački brod iz Gibraltara, koji je plovio u Tursku.

Uz pratnju patrolnog čamca talijanske lučke kapetanije, brod s tajnim imigrantima iz Liberije, Sijera Leonea i Obale Bjelokosti stigao je u Siracusu.

Među tajnim imigrantima ima i žena i djece, a prema prvim njihovim izjavama na plovilu ih je na samome početku bilo stotinjak.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙