FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ITALIJA: NOVO ISKRCAVANJE TAJNIH IMIGRANATA

RIM, 16. kolovoza 2004. (AR/Hina) - Italija je u ponedjeljakzabilježila dolazak novog vala tajnih imigranata na talijansku obalukada se njih više od 160 iskrcalo tijekom jutra na otok Lampedusi.
RIM, 16. kolovoza 2004. (AR/Hina) - Italija je u ponedjeljak zabilježila dolazak novog vala tajnih imigranata na talijansku obalu kada se njih više od 160 iskrcalo tijekom jutra na otok Lampedusi.

Nakon što su primili prvu pomoć, imigranti su prebačeni u prihvatni centar otoka.

Prema prvim izjavama većina njih su Palestinci i Pakistanci, a među njima je jedna žena i desetak maloljetnika. Plovili su na "olupini" dužine od 14-15 metara kada ih je uočio patrolni talijanske čamac obalske straže.

U prvih sedam mjeseci 2004. plovila talijanskih lučkih kapetanija i financijske straže spasila su u moru 4500 tajnih imigranata, a od 1992. do danas spasili su gotovo sedam tisuća osoba. Te podatke iznio je u ponedjeljak zapovjednik talijanskih lučkih kapetanija, admiral Eugenio Sicurezza, koji je u Lampedusi sudjelovao u nedjelju na svečanosti dodjele zlatne medalje za civilne zasluge kapetaniji i općini otoka Lampeduse.

Patrolni čamci kapetanija ne uspijevaju, međutim, spasiti sve tajne imigrante. Ministar unutarnjih poslova Giuseppe Pisanu u nedjelju je kazao kako je u posljednjih nekoliko godina u talijanskome teritorijalnom moru ili u neposrednoj blizini poginulo 1167 osoba u pokušaju dolaska do europske obale

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙