FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UKRAJINSKI PREDSJEDNIČKI IZBORI - 26 KANDIDATA

KIJEV, 6. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Na ukrajinskim predsjedničkimizborima u listopadu natjecat će se 26 kandidata, objavilo je u petakukrajinsko izborno povjerenstvo.
KIJEV, 6. kolovoza 2004. (Hina/Reuters) - Na ukrajinskim predsjedničkim izborima u listopadu natjecat će se 26 kandidata, objavilo je u petak ukrajinsko izborno povjerenstvo.

Realne izglede za pobjedu imaju samo dvojica kandidata. Očekuje se da će se izbori pretvoriti u natjecanje između premijera Viktora Janukoviča, kandidata sadašnjeg predsjednika Leonida Kučme, i oporbenog vođe Viktora Jaščenka.

Zemlja s 48 milijuna stanovnika, Ukrajina je u protekle tri godine bilježila gospodarski oporavak, no kritike je primala zbog gušenja medijskih sloboda i ljudskih prava, što je odbijalo strane ulagače.

Među ostalim kandidatima su jedan bivši premijer, superbogati bankar, gradonačelnik Kijeva, televizijski voditelj, parlamentarni zastupnici, nekoliko nezaposlenih i jedan umirovljenik.

Od stjecanja neovisnosti od Sovjetskog Saveza 1991., ukrajinski su izbori bili obilježeni kupovanjem glasova, lažiranjem rezultata i zastrašivanjem.

Oporba ističe da će ovi izbori biti najprljaviji dosad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙